Idsert Wijnja

Mechanical engineer
Idsert Wijnja

Idsert Wijnja, Mechanical Engineer bij Titan Projects, heeft een opgeruimd karakter. Hij kijkt met een heldere blik en de energie spat er vanaf. Een man als hij, een man met ambitie, zit volledig op zijn plek bij Titan.

Idsert is nog jong en was vastberaden om voor Titan te komen werken. “Ik heb eerst mijn bachelor gehaald aan de TU in Delft en het was tijd om ervaring op te gaan doen. Nu had ik in 2019, met mijn vader, de Open Dagen bezocht op het industrieterrein in Sneek. Je kon dan een kijkje achter de schermen nemen bij diverse bedrijven. Zo kwam ik ook bij Titan terecht. Robert heeft ons persoonlijk rondgeleid en het bedrijf laten zien. Dat is blijven hangen. Dus toen ik op zoek moest naar een bedrijf dat bij mij paste, was de keuze vrij eenvoudig. Ik ben met mijn CV onder de arm gewoon binnen gestapt. Hartstikke leuk gesprek gehad met Alex (Bakker, red.). Vervolgens kwam er een telefoontje of ik ook met de directie wilde komen praten. In dat gesprek bleek al snel dat Titan geen standaard-werkgever is; ze wilden oprecht weten hoe ik mijn toekomst zag, wat ik wilde en wat mijn interesses waren. De volgende dag was alles in kannen en kruiken.”

Een mooie geschiedenis. Idsert heeft het prima naar zijn zin. “Ik vind het top! Toen ik aan het werk ging werd ik meteen in het diepe gegooid. Een project in Zuid-Afrika. Reyer, de projectleider, gaf aan dat hij dat project wel met mij wilde oppakken. Vergis je niet; hartstikke leuk hoor, zo’n opleiding, maar je begint wel op ‘0’. Ik stond er nog helemaal blanco in. Dat project, daar heb ik zoveel van geleerd. Ik tekende en in de werkplaats, die nu in hetzelfde pand zit, vond de productie plaats. Het kwam dus regelmatig voor dat er jongens aan mijn bureau stonden om te overleggen: hoe zie je dit voor je? Waarom heb je deze keuze gemaakt? Dat is natuurlijk een geweldige manier om jezelf te verbeteren. Hun input neem je ook weer mee in het volgende project. Het is prachtig dat je, als jong jochie zo betrokken wordt.”

Hoewel Idsert nog maar tien maanden voor Titan werkt is hij al lang niet meer de nieuwste medewerker. “Er komt steeds meer ervaring en kennis binnen. Dat levert een grote bijdrage aan de kwaliteit en aan het product dat je je klanten te bieden hebt.” Het is geen wonder dat de klanten tevreden zijn en dat Titan groeit met een aan het onvoorstelbare grenzende snelheid. Die groei is een gevolg van één van de, volgens Idsert, meest in het oog springende kenmerken van Titan: ambitie! “Je merkt aan alles dat we het beste willen. Dat we naar voren vliegen. We groeien niet alleen in de hoeveelheid personeel, maar elke dag ook als bedrijf zijnde. Dat is natuurlijk prettig en je merkt dat de hele ploeg daar enorm enthousiast van wordt. Dat geeft heel veel energie. Om die doelen, die groei te bereiken is lef nodig. Durf. En dat hebben we. Waar andere ondernemingen afhaken, pakken wij de uitdaging aan. Wij vinden de oplossing. We willen naam maken. Als de vraag gesteld wordt: ‘wie moeten we hebben?’, dan is het antwoord: ‘Titan’!”

Vorig bericht
Irma Reekers
Volgend bericht
Melvin Buwalda

Deel dit bericht:

Bekijk ook