Melvin Buwalda

Mechanical engineer
Melvin Buwalda

Met een vrolijke blik en soepele tred betreedt Melvin Buwalda de vergaderruimte. Melvin is Mechanical Engineer. Hij neemt rustig plaats en begint te vertellen. “Ik ben begonnen op de HAVO. Vervolgens ging ik naar de Friesche Poort en daar hadden ze al veel positieve verhalen gehoord over Titan Projects. In mijn zoektocht naar een goede stageplaats ben ik gaan informeren en mocht toen beginnen bij Titan. Daarmee was het zaadje geplant, zeg maar. Ik had direct een goede klik met de collega’s. Toen ik afstudeerde op het HBO werd er door Titan naar mij geïnformeerd. Hoe het er met me voorstond. Na een paar gesprekjes ben ik toen met veel plezier terug gekomen. Het was alsof ik niet was weg geweest.”

Melvin pauzeert, denkt even na en vertelt dan over zijn werk: “Mijn belangrijkste taak is om ontwerpen, die eerst in grove lijnen zijn uitgezet, tot in detail uit te werken.”

Melvin is verantwoordelijk voor de werktekeningen voor de productie. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de meest professionele 3-D tekensoftware. Hij kan daarbin zijn creativiteit goed kwijt. Het rekenwerk, zoals sterkteberekeningen, wordt grotendeels door collega’s gedaan.

Op verzoek kijkt hij terug op de tijd dat zich allerlei belangrijke veranderingen binnen Titan Projects voltrokken. “Dat was een roerige tijd. Soms lastig ook. Het schuurde wel eens wat. Met de verhuizing naar Bolsward, waar bovendien een belangrijk deel van de specialistische productie in de eigen werkplaats kan worden gedaan, werd een omslagpunt bereikt. Dat omslagpunt heeft wel voor een geweldige positieve boost gezorgd.”

Melvin heeft het uitstekend naar zijn zin bij Titan. Hij houdt van de sfeer in het bedrijf: “de korte lijnen zorgen ervoor dat je makkelijk naar elkaar toestapt. Iedereen wil graag samenwerken. Het is niet zo dat je in je eigen hokje zit, je werk over de schutting gooit en er dan vervolgens niks meer van terugziet. Je bent, en dat voel je, van begin tot eind, overal bij betrokken. Dat was een van de belangrijkste redenen dat ik graag voor Titan wilde komen werken. Dat teamgevoel. Ik vind het leuk om met de collega’s te praten, zowel van kantoor als van de werkplaats. Overleggen over de aanpak. Daar leren we allemaal van. Dat vind ik enorm positief. Het idee van: ‘dat hebben ze op kantoor bedacht en nou mag de werkplaats het uitvoeren’… nee, daar houd ik zelf totaal niet van!”

“Niet alleen de mentaliteit, maar ook de kwaliteit van ons werk staat altijd centraal. Daarom zijn we soms misschien net iets duurder, maar dan komt dat omdat we kiezen voor andere, betere materialen. Omdat we nog veel meer waarde toevoegen aan het product. We stralen professionaliteit uit en hebben het einddoel altijd voor ogen.”

Duidelijk merkbaar bij Melvin is, net als bij zijn collega’s, dat hij een innige band heeft opgebouwd met het bedrijf. “Het is een gevoel. Een perspectief. Al bij het eerste sollicitatiegesprek werd geschetst welke mogelijkheden er voor mij waren. Wat ik zou willen en hoe ik het beste tot mijn recht zou komen in het team. Geen loze woorden. Ik streef ernaar eigen projecten van begin tot einde te kunnen doen, daar de verantwoordelijk voor te dragen, ja, dat is waar ik voor wil gaan…”

Hij kijkt nog eens om zich heen en het dringt tot Melvin door: “Ik mag er dan wel een kleine periode tussenuit zijn geweest tijdens mijn HBO-studie, ik mag dan nog ergens anders in een werkplaats wat ervaring hebben opgedaan, maar ik merkte, ontegenzeggelijk…Titan zit in het hart. Dat gevoel, dat raak je niet zomaar weer kwijt!”

Vorig bericht
Idsert Wijnja
Volgend bericht
Stef Jozef Gijselaers

Deel dit bericht:

Bekijk ook