Reyer van der Eems

Projectmanager
reyer van der eems

Reyer van der Eems, Projectmanager. Jonge vader en ondanks zijn pas drieëndertig jaren een ‘veteraan’ bij Titan. Zijn verhaal begint bij zijn studie werktuigbouwkunde aan de NHL in Leeuwarden.

Leeuwarden was echter een stad die, wat Reyer betreft, niet bepaald uitnodigend is voor toekomstige professionals, die naast studie ook op zoek zijn naar een leuk sociaal studentenleven. Er was een grotere uitdaging nodig en dus studeerde hij af in Porto. Een zonnige havenstad aan de Portugese kust. Naast de studie bood de stad de nodige afleiding; golfsurfen, lekkere terrasjes en een heerlijk klimaat. Na een half jaar keerde Reyer terug in de luwte van Friesland en besloot verder te studeren aan de TU in Enschede. Mechanical Engineering. Dat werd een minder geslaagde exercitie. Hij glimlacht als hij zijn herinneringen de revue laat passeren; “Op een keer zat ik weer bij zo’n elektrotechniek vak. Ik zat daar, keek voor me uit en ik dacht: word ik hier nu echt gelukkig van? Het boeide me totaal niet. Midden in de les heb ik mijn spullen gepakt en ben ik naar buiten gelopen. Ik ben nooit meer teruggegaan. Geen centje spijt van gehad.”

Hij meldde zich aan bij een uitzendbureau en deed een aantal sollicitaties. Onder andere bij VDL. Hij kon daar wel terecht, maar VDL maakt bussen. Reyer heeft niks met auto’s. En ook niks met bussen. Het werd tijd om het internet te raadplegen. Hij googelde op ‘werktuigbouwkundig bedrijf Friesland’. De naam van Titan verscheen bovenaan en er was ook een vacature voor junior mechanical engineer. Dat was meer naar zijn zin. Hij kreeg een sollicitatiegesprek en werd meteen aangenomen. Eerst als tekenaar, maar er werd ook gevraagd hoe hij zijn toekomst zag. “Ik houd van dingen regelen en dus zei ik dat ik de projectleiderskant op wilde. Al snel kreeg ik op 23-jarige leeftijd mijn eerste zelfstandige project (uiteraard onder het professionele toezicht van de meer ervaren krachten binnen het bedrijf). Contact met de klant, het uittekenen, het inkopen, de productiebegeleiding en de aflevering van het eindproduct, alles kwam erbij kijken.”

“Ik heb het werken bij Titan altijd als leuk ervaren. Het begon met een klein team, wat kleinere projecten, maar direct al met een groot ‘familiegevoel’. Ik ben van mening dat je, als je op een leuke manier met elkaar omgaat veel meer werk verzet, dan wanneer je elkaar alleen begroet als je binnenkomt en ’s avonds als je weer weg gaat.”

Reyer is trots op de visie van het management en de spectaculaire groei van Titan. The sky is the limit. Het gevoel de hele wereld aan te kunnen is allesoverheersend. En er wordt niet ingeleverd op dat wij-gevoel. Allerlei sportieve en ontspannende activiteiten spelen daar een belangrijke rol in.

Opvallend is dat Reyer op de vraag met welke drie woorden hij Titan zou omschrijven komt met Verantwoordelijkheid, Klantgerichtheid en Uitdagend. Het woord ‘kwaliteit’ ontbreekt in dat rijtje. Een woord dat eigenlijk in elk gesprek terugkomt en aan alle kanten voelbaar is voor iedereen die voet zet in het pand in Bolsward. Als hem naar de reden wordt gevraagd valt hij even stil en kijkt niet begrijpend om zich heen. Kwaliteit? Maar dat is toch een gegeven? Dat staat toch boven alles en is het vertrekpunt van alles? Hoofdschuddend om zo’n domme vraag neemt hij met een glimlach een laatste slok van zijn koffie.

Vorig bericht
Stef Jozef Gijselaers

Deel dit bericht:

Bekijk ook