Stef Jozef Gijselaers

Leerling allround constructiewerker
Stef Jozef Gijselaers

Zijn blik is vastberaden. Stef is een jong talent dat, met zijn pas negentien jaren, via een leer/werk-traject bij Titan is beland. Hem stroomt het maritieme bloed door de aderen. Hij wilde als kind zijn vader, een man met een carrière in de offshore, achterna. Hij heeft dan ook een aantal jaren intern doorgebracht op de Maritieme Academie in Harlingen. De aantrekkingskracht van het water is groot en het liefst zou Stef ooit zijn twee grootste passies, water en lassen, combineren en onderwaterlasser worden.

Maar toen de puberteit toesloeg heeft hij zijn maritieme aspiraties in Harlingen aan de wilgen gehangen en is hij teruggekeerd naar zijn geboortegrond: Sneek. Bij de Friese Poort volgt hij nu de opleiding tot allround constructiewerker, een tak van de werktuigbouwkunde. Aanvankelijk begon hij aan een opleiding ‘engineering’: “Ik was al jong van: werken met de handen. Maar bij die opleiding was het eigenlijk alleen maar achter de computer, tekenen. Iemand gaf me toen de tip om te switchen naar deze opleiding zodat ik meer tijd door zou brengen in de praktijklokalen. Ik ben gewoon meer van het maken, iets minder van het tekenen. Ik houd ervan om resultaat te zien.”

“Op school kregen we de gelegenheid om op zoek te gaan naar een stagebedrijf en dus kon ik beginnen aan een leer/werk traject. Ik vind lassen geweldig en ik werd al snel gelinkt aan twee bedrijven, waaronder Titan. Een van mijn goede vrienden, Jurre Speelman, werkte hier al en was enthousiast. Ik kreeg een gesprek met Alex en hij leidde me rond door het bedrijf. Dat was meteen een positief gesprek. Dat gesprek vond plaats in januari en uiteindelijk ben ik aan het einde van de zomer aan de slag gegaan.”

Stef straalt uit hoe blij hij is dat hij uiteindelijk in Bolsward terecht gekomen is. Deed hij eerst wat losse klusjes, wat laswerk, wat leidingwerk, nu heeft hij een eigen project gekregen. “Ik moet een zeecontainer ombouwen tot een prototype zoutzuiveringsinstallatie. Dat is geweldig leuk, daar komen allerlei disciplines bij kijken. In Polen zijn allemaal meertjes die te zout geworden zijn, dat proces moet gekeerd worden en dat kan met dergelijke installaties.” Een flinke verantwoordelijkheid want als het systeem bevalt volgen er meer bestellingen. Uiteraard onder de professionele begeleiding van de meer ervaren Titan-medewerkers is het wel een project dat Stef zelf mag aanpakken. “Dat is een prachtige uitdaging.”

Hij gaat even achterover zitten en denkt na over de vraag welke drie woorden hij nu zou uitkiezen om Titan te omschrijven. Het is even stil en dan klinkt stellig: kwaliteit, vakmanschap en, na een kort moment van reflectie, internationaal.

Stef geniet ervan dat alles hier draait om het beste van het beste. Titan maakt de beste producten, maar zorgt ook voor de beste omstandigheden om dat doel te bereiken.

“Die passie voor het product, de ambitie om het hoogste te bereiken…ja, dat vind ik fantastisch om te zien.”

Vorig bericht
Melvin Buwalda
Volgend bericht
Reyer van der Eems

Deel dit bericht:

Bekijk ook